-
1
Snijd de kapjes van de tomaten en hol ze met een theelepel uit. Laat ze ondersteboven uitlekken op keukenpapier. Hak het vruchtvlees fijn en bewaar de kapjes voor later.
-
2
Bak het ontbijtspek in een paar minuten uit in een droge, hete koekenpan. Voeg de uien
toe en fruit circa 4 minuten mee.
-
3
Voeg de knoflook en Provençaalse kruiden toe en fruit nog 1 minuut. Voeg het tomatenvruchtvlees en de peterselie toe en laat de saus enkele minuten stoven op een lage stand tot het meeste vocht is verdampt.
-
4
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de broodblokjes erdoorheen.
-
5
Verwarm de oven voor op 180ºC.
-
6
Zet de tomaten rechtop in een ovenschaal en schep de spekvulling erin. Duw met de achterkant van een lepel de vulling goed aan en vorm een kuiltje.
-
7
Breek de eieren één voor één in een kopje en laat ze voorzichtig over de spekvulling heen lopen zodat de eidooier in het kuiltje blijft liggen. Bedruppel met wat olie.
-
8
Bak de gevulde tomaten circa 20 minuten in het midden van de oven totdat het ei net is gestold.
-
9
Lekker met friet en een salade van veldsla en komkommer.
bereidingstip
Gebruik deze vulling ook eens voor broodjes, portobello's, courgette en paprika.
wijnadvies
Sensas Sauvignon Blanc of Huiswijn rosé.