4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Provencaalse vleesrolletjes

Provencaalse vleesrolletjes

ingrediënten


40 min
4 personen
150 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels amandelen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

75 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

75 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

4 ongepaneerde schnitzels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

keukengaren

  • 1 Sla het vlees onder vershoudfolie iets platter. Meng de olijven, ansjovisfilets, knoflook, de helft van de kruiden, 2 eetlepels olijfolie en versgemalen peper. Bestrijk de schnitzels aan één kant met dit mengsel.
  • 2 Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan. Strooi ze over het olijvenmengsel. Rol het vlees op en bind de rolletjes vast met keukengaren.
  • 3 Verhit de boter met de rest van de olijfolie en bak de vleesrolletjes in circa 5 minuten rondom bruin.
  • 4 Voeg de bouillon toe en stoof zachtjes circa 15 minuten.
  • 5 Neem de rolletjes uit de pan. Roer de kookroom door het stoofvocht en laat de saus iets inkoken. Meng de rest van de kruiden erdoor.
  • 6 Serveer de vleesrolletjes op aardappelpuree of met gekookte krieltjes en giet de saus erover.
  • 7 Lekker met sperziebonen of courgette.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté