eenvoudig
40 min.
bijgerecht
home recepten Pruimen-abrikozenchutney met kerrie

Pruimen-abrikozenchutney met kerrie

ingrediënten


40 min
2 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

200 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke rozijnen

dit product is niet beschikbaar

200 gram gedroogde pruimen zonder pit

dit product is niet beschikbaar

200 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 schone jampotten met deksel

  • 1 Snijd de abrikozen en pruimen iets kleiner. Kook alle ingrediënten met 125 ml water zachtjes circa 15 minuten met het deksel op de pan en roer af en toe. Laat eventueel nog iets langer koken zonder deksel als de chutney nog te dun is.
  • 2 Schep de chutney in de jampotten, draai de deksels erop en laat de potten omgekeerd afkoelen op een koele, donkere plaats. Laat de smaken minimaal 1 dag intrekken.
  • 3 Lekker bij vlees en kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1080 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 243 gram
eiwit 9 gram