10 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Pruimenplaattaart met custard

Pruimenplaattaart met custard

ingrediënten


20 min
10 personen
500 gram pruimen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

10 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

25 gram custardpoeder

dit product is niet beschikbaar

25 gram vanillesuiker

benodigdheden

bakplaat

  • 1 Meng de vanillesuiker met de custardpoeder en roer los met 1 eetlepel koude melk.
  • 2 Verwarm de rest van de melk en roer het custardmengsel er met een garde doorheen.
  • 3 Breng al roerend aan de kook en laat circa 3 minuten zachtjes koken.
  • 4 Giet de custard in een kom, zet deze in een bak met koud water en laat de vla al roerend geheel afkoelen.
  • 5 Houd 1 eetlepel van het losgeklopte ei achter voor later gebruik en klop de rest van het ei door de vla.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg intussen de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot een grote lap van circa 30x40 cm.
  • 7 Bestrooi de bakplaat met een beetje suiker. Leg de deeglap voorzichtig op de bakplaat en sla de randen een paar centimeter om naar binnen.
  • 8 Bestrijk de randen met een kwastje met ei en bestrooi met de rest van de suiker. Prik gaatjes in de deegbodem.
  • 9 Giet de custardvla in het midden van het deeg en strijk de vla met een lepel uit naar de buitenkant.
  • 10 Leg de pruimen met de bolle kant naar boven op de vla.
  • 11 Bak de plaattaart onder in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat afkoelen tot lauwwarm en snijd in stukken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 5 gram