4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Pruimenslofjes met passievruchtencoulis

Pruimenslofjes met passievruchtencoulis

ingrediënten


15 min
4 personen
2 eetlepels citroenmelisse
2 eetlepels verse munt

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

2 passievruchten
3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

8 pruimen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels jam

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar op de bakplaat en verdeel de jam erover.
  • 2 Leg de pruimen erop en laat 2 cm van de randen vrij. Vouw de zijkanten van de deeglapjes om. Bestrijk ze met ei en bestrooi met 1 eetlepel suiker.
  • 3 Bak de pruimenslofjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • 4 Lepel intussen het vruchtvlees uit de passievruchten en kook dit met het sinaasappelsap en de rest van de suiker in tot een stroperige saus (coulis).
  • 5 Neem de pruimenslofjes uit de oven en verdeel de coulis en munt erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté