8 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Pruimentaart met bitterkoekjes

Pruimentaart met bitterkoekjes

ingrediënten


25 min
8 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

750 gram pruimen

dit product is niet beschikbaar

100 gram bitterkoekjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel amandelaroma
50 gram maizena

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Bestuif de rand van de springvorm met bloem. Splits 2 eieren en houd het eiwit apart. Mix de boter, 100 gram suiker en een snufje zout schuimig. Mix één voor één de eidooiers en de 2 overige eieren erdoor. Zeef de bloem, bakpoeder en maizena en mix dit met het amandelaroma door het botermengsel.
  • 2 Schep de bitterkoekjes erdoor en verdeel het beslag over de ingevette vorm. Verdeel de pruimen erover en bak 40-45 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Klop intussen het eiwit met de overige suiker stijf in een vetvrije kom. Neem de taart uit de oven, verdeel het eiwit erover en bak nog 15 minuten verder in de oven.
  • 4 Snijd de rand van de taart los. Laat de taart afkoelen in de vorm op een rooster. Bestuif voor het serveren naar wens met poedersuiker.

bereidingstip

Gebruik in deze pruimentaart ook eens kleine Italiaanse amandelkoekjes (amaretti) in plaats van bitterkoekjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté