10 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Pruimentaart met tijm en pistachenoten

Pruimentaart met tijm en pistachenoten

ingrediënten


20 min
10 personen
4 eetlepels pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram pruim
1 ei

dit product is niet beschikbaar

suiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

lage taartvorm

  • 1 Zeef 200 gram bloem met een snuf zout. Snijd de boter met 2 messen in de bloem in stukjes, voeg de helft van de tijm toe en meng met de vingers tot een kruimelig mengsel. Kneed 50 gram suiker en het ei snel door het bloemmengsel. Vorm het deeg tot een bol, verpak in folie en leg 30 minuten in de koelkast.
  • 2 Halveer de pruimen, verwijder de pitten en snijd de halve pruimen in partjes. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestuif de taartvorm (30x15 cm) met bloem.
  • 3 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en leg het in de taartvorm. Bestuif 3 eetlepels pistachenoten met 2 eetlepels bloem en verdeel over de taartbodem. Leg hierop de pruimenpartjes in rijtjes tegen elkaar aan. Bestrooi met de rest van de tijm en suiker.
  • 4 Bak de taart 35-40 minuten in het midden van de oven. Bestrooi dan met de rest van de noten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 6 gram