4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Puntpaprika met bloemkoolcurry en couscous

Puntpaprika met bloemkoolcurry en couscous

ingrediënten


40 min
4 personen
100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

4 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse bladselderij
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

250 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel laospoeder

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sambal trassi
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten.
  • 2 Bak de sambal 1 minuut mee.
  • 3 Voeg de bloemkool, laos en kokosmelk toe en stoof zachtjes 15-20 minuten. Schep af en toe om.
  • 4 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de couscous met 1 eetlepel peterselie door de gestoofde bloemkool.
  • 5 Vul de paprikahelften met dit mengsel en verdeel de feta en de rest van de peterselie erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 16 gram