4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Quenelle van gerookte forel met spicy venkelsalade

Quenelle van gerookte forel met spicy venkelsalade

ingrediënten


20 min
4 personen
bosje dille

dit product is niet beschikbaar

bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 groene appel

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
1 mespunt scherpe mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt wasabi

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt mierikswortel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

300 gram gerookte forelfilets

benodigdheden

keukenmachine

mandoline

schaaf

  • 1 Schaaf de venkel en appel op de fijnste stand van de mandoline of op de schaaf in de keukenmachine in flinterdunne plakjes. Hussel in een kom door elkaar met de dressing en bieslook. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel in bergjes over 4 borden.
  • 2 Vorm met 2 vochtige eetlepels quenelles van de forelcrème en leg deze erop. Garneer met plukjes dille.

bereidingstip

Een quenelle op je bord ziet er meteen chic uit. Je kunt zo’n ovaal vormpje goed zelf maken van bijvoorbeeld deze forelmousse, maar ook van ijs en puree. Neem twee lepels en doop ze in warm water. Schep met een lepel een portie van de mousse. Schep met de andere lepel de portie over door met de brede kant van de lepel in de holte van de andere lepel te scheppen. Herhaal dit nogmaals zodat de mousse een glad, lepelvormig balletje wordt en leg voorzichtig op het bord.

wijnadvies

Het pittige van de venkelsalade kun je het beste blussen met een goed gekoeld glas I Am Pinot Grigio Rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 190 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 18 gram