- 1 Verwarm de tortillawraps 1/2 minuut in een droge, hete koekenpan of tussen 2 borden in de magnetron op 400 Watt zodat ze wat soepeler worden.
- 2 Prak de avocado fijn met het citroensap en bestrijk de helft van elke tortillawrap ermee.
- 3 Meng de paprika met de mais, komijn- en chilipoeder. Verdeel dit mengsel over de avocado en bestrooi met de geraspte kaas.
- 4 Vouw de tortillawraps dubbel. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de wraps steeds aan beide kanten lichtbruin tot de kaas licht is gesmolten.
- 5 Serveer de quesadilla’s met een lepel zure room en een takje koriander erop.
bereidingstip
Vervang de mais in dit recept door kidneybonen.. Bestrijk de tortillawraps met roomkaas en verdeel plakjes avocado erover.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Blijf bij de quesadilla’s in Zuid-Amerikaanse sferen met Chileense Cabernet Sauvignon of Argentijnse Mendoza Heights.