taartvorm
vershoudfolie
keukenmachine
deegroller
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
taartvorm
vershoudfolie
keukenmachine
deegroller
bereiden
bereidingstip
• Wil je voorkomen dat je quiche een natte bodem krijgt? Bak de bodem dan blind. Dat wil zeggen: je bakt hem vast voor in de oven, zonder vulling. Eventueel gebruik je steunvulling als bakbonen, rijst of linzen. 10-15 minuten is voldoende, want anders wordt het deeg te droog. <br> • Te droog deeg is natuurlijk ook niet lekker. Zorg er daarom voor dat je deeg genoeg boter of margarine bevat. Gebruik ook niet te veel bloem bij het uitrollen.. <h4>Variatietip</h4> • Geef extra smaak aan je quiche met nootmuskaat, peper en zout. Ook kun je hem kruiden met tijm, paprikapoeder of peterselie. <br> • In dit recept bestaat het eiermengsel uit 4 eieren en 250 ml slagroom. Je kunt ook iets meer ei toevoegen en iets minder room voor een stevigere quiche. Ook kun je de slagroom (deels) vervangen door crème fraîche of Griekse yoghurt, voor een lichtere quiche. <br> • De quiche lorraine kun je heel makkelijk vegetarisch maken. Vervang het spek door gerookte tofublokjes, die je kort bakt. Ook kun je natuurlijk plantaardige spekreepjes gebruiken, zongedroogde tomaten of kastanjechampignons. <br>. <h4>Hoe is de quiche lorraine ontstaan en wat zit erin?</h4> Deze hartige taart komt oorspronkelijk van het platteland in Frankrijk. De basis bestaat uit deeg, ei en crème fraîche (of slagroom). Het is een eenvoudig en voedzaam gerecht, dat oorspronkelijk door boeren werd gemaakt. Inmiddels zijn er veel verschillende varianten met net iets andere ingrediënten, zoals champignons en kaas.. <h4>Kun je quiche lorraine bewaren?</h4> • In de koelkast blijft je quiche lorraine 3-4 dagen goed. Verpak hem wel goed in folie of in een luchtdichte bak. <br> • Quiche lorraine blijft 2-3 maanden goed in de vriezer. Wikkel hem in in folie, of stop hem in een diepvrieszak. <br> • Je kunt je quiche weer opwarmen in de magnetron. Liever in de oven? 10-15 minuten op 180 °C. <br> • Laat de ingevroren quiche wel eerst in de koelkast ontdooien voordat je hem weer opwarmt.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 460 kcal |
vet | 36 gram |
verzadigd vet | 20 gram |
koolhydraten | 19 gram |
eiwit | 15 gram |
WEB01-SPAR-PU