4 personen
gemiddeld
10 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Quiche Lorraine met sjalot

Quiche Lorraine met sjalot

ingrediënten


10 min
4 personen
1 rol hartige taartdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 basisrecept quichedeeg
snufje nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram spekblokjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de spekblokjes knapperig in een droge, hete koekenpan. Voeg de laatste 2 minuten de sjalot toe.
  • 2 Meng de eieren met de crème fraîche en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Giet het vet van de spekjes af en roer ze door het eimengsel.
  • 3 Bekleed de ingevette quichevorm met het deeg. Schenk de vulling erop en bak de quiche in de oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

Gebruik voor dit recept het basisrecept quichedeeg (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/basisrecept-quiche/">klik hier voor het recept</a>).. Serveer bij dit recept een groene salade met vinaigrette.. Officieel bevat een quiche Lorraine geen kaas, maar je kunt naar smaak 100 gram geraspte belegen kaas toevoegen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 935 kcal
vet 64 gram
verzadigd vet 38 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 30 gram