6 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Quiche met boerenkaas en spek

Quiche met boerenkaas en spek

ingrediënten


35 min
6 personen
175 gram oude boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

150 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

250 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

250 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

300 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

75 gram gemengde noten

dit product is niet beschikbaar

5 sneeën maisbroden

dit product is niet beschikbaar

5 sneeën bruinbrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Verkruimel het brood in een keukenmachine. Voeg de noten en tijm toe en maal alles bijna fijn. Meng er 1 ei en de gesmolten boter door.
  • 2 Vet de quichevorm in of bekleed hem met bakpapier. Druk het mengsel uit in de vorm tot een taartbodem met opstaande rand. Bak de bodem circa 10 minuten in de oven, laat afkoelen en zet deze afgedekt in de koelkast (dit kan een dag van tevoren).
  • 3 Temper de oventemperatuur naar 200°C. Kook de broccoliroosjes 3 minuten, spoel ze af met koud water en laat uitlekken. Verdeel de broccoli en wortel over de quichebodem en leg het spek ertussen.
  • 4 Klop de rest van de eieren los met de kookroom, zout, versgemalen peper en de helft van de kaas. Giet dit mengsel over de groenten en het spek en bestrooi met de rest van de kaas.
  • 5 Bak de taart in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Leg eventueel de laatste 10 minuten een stuk aluminiumfolie over de taart als deze te donker wordt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté