4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Quiche met geitenkaas, rode ui en rucola

Quiche met geitenkaas, rode ui en rucola

ingrediënten


25 min
4 personen
125 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

40 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt nootmuskaatpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

5 plakjes hartigetaartdeeg
1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

6 rode uien

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de boter en bak hierin de uien met de tijmblaadjes, knoflook en azijn in circa 15 minuten zacht.
  • 2 Ver de quichevorm in en bekleed met het deeg. Klop de eieren los en roer de crème fraîche, geitenkaas, nootmuskaat, pijnboompitten en 2/3 van de rucola erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verdeel het uienmengsel over het deeg en giet het eimengsel erover. Bak de quiche in de oven in circa 40 minuten goudbruin.
  • 4 Verdeel voor het serveren de overige rucola over de quiche.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Berglicht Sauvignon Blanc, Nava Rueda of Green Grüner Veltliner.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté