4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Quiche met voorjaarsgroenten

Quiche met voorjaarsgroenten

ingrediënten


20 min
4 personen
150 gram gruyère
200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

handje spinazie

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

6 groene asperges
3 bospenen

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een grote lap. Bekleed hiermee de taartvorm en snijd de randen bij. Prik gaatjes in de bodem en zet afgedekt in de koelkast.
  • 2 Snijd peen, asperge en lenteui in gelijke stukjes en meng met elkaar.
  • 3 Snijd de spinazie klein, meng met de andere groenten en verdeel over het deeg.
  • 4 Klop de eieren los met de crème fraîche en 3/4 van de kaas. Breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over de groenten en schud de vorm zodat de vloeistof zich goed verdeelt.
  • 5 Bak de quiche in circa 40 minuten laag in de oven. Laat voor het aansnijden afkoelen tot lauw.

bereidingstip

Strooi eens een eetlepel gedroogde kruiden door de vulling.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 33 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip