voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Quiche met voorjaarsgroenten

Quiche met voorjaarsgroenten

ingrediënten

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

3 bospenen

6 groene asperges

4 lente-/bosuitjes

handje spinazie

4 eieren

200 milliliter crème fraîche

150 gram gruyère


benodigdheden

quichevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een grote lap. Bekleed hiermee de taartvorm en snijd de randen bij. Prik gaatjes in de bodem en zet afgedekt in de koelkast.
  • 2 Snijd peen, asperge en lenteui in gelijke stukjes en meng met elkaar.
  • 3 Snijd de spinazie klein, meng met de andere groenten en verdeel over het deeg.
  • 4 Klop de eieren los met de crème fraîche en 3/4 van de kaas. Breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over de groenten en schud de vorm zodat de vloeistof zich goed verdeelt.
  • 5 Bak de quiche in circa 40 minuten laag in de oven. Laat voor het aansnijden afkoelen tot lauw.

bereidingstip

Strooi eens een eetlepel gedroogde kruiden door de vulling.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 33 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 23 gram