4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Quiche van zoete aardappel met spinazie en geitenkaas

Quiche van zoete aardappel met spinazie en geitenkaas

ingrediënten


30 min
4 personen
600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Bekleed de quichevorm met bakpapier. Hussel de plakjes zoete aardappel om met 2 eetlepels olijfolie. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs over elkaar in de quichevorm, snijd ze aan de zijkanten eventueel bij. Bak de aardappels circa 15 minuten in de oven.
  • 3 Meng intussen de eieren met de rozemarijn, knoflook, room en geitenkaas.
  • 4 Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat deze slinken. Schep de spinazie door het eimengsel en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Giet dit mengsel op de aardappelbodem en bak in de oven in circa 45 minuten gaar en goudbruin. Lekker met een groene salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 18 gram