4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
recepten Quinoa-salade met bloemkool en currydressing

Quinoa-salade met bloemkool en currydressing

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

200 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar

200 gram quinoa

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  • 2 Snijd de bloemkool in stronkjes. Verdeel de bloemkool en kikkererwten over 2 bakplaten. Meng de honing met de komijn en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met een snuf zout. Besprenkel de bloemkool en kikkererwten met de honingdressing en schep om zodat alles bedekt is. Rooster circa 40 minuten in de oven en schep halverwege om.
  • 3 Meng intussen de yoghurt met de knoflook, kerrie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Meng de quinoa met de overige olijfolie en munt en breng op smaak met zout en peper. Roer de geroosterde bloemkool en kikkererwten erdoor. Besprenkel met de currydressing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip