pureestamper
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
pureestamper
bereiden
bereidingstip
Was de raapstelen grondig: er kan zand tussen de blaadjes zitten. Snijd de worteltjes eraf en snijd de blaadjes grof. Kook de aardappelen gaar en stamp ze goed tot een romige puree. Voeg de raapstelen op het laatst toe, zodat ze hun frisse bite behouden.. <h4>Variatietips</h4> • Voeg extra groenten toe aan de stamppot zoals gebakken prei, courgette of spinazie.<br/> • Voor een frisse touch: scheutje citroensap of wat tuinkers of rucola.<br/> • Maak ‘m vegetarisch met geroosterde noten, gebakken champignons of een plantaardige jus.<br/> • Houd je van pittig? Roer een lepeltje mierikswortel of extra mosterd door de puree. . <h4>Serveertip </h4> Serveer de stamppot warm in een diep bord. Maak af met een lepel jus en garneer met fijngesneden bieslook of peterselie. Lekker met een stukje vlees, een vegetarische burger of een zachtgekookt eitje. . <h4>Alles over raapstelen</h4> • Raapstelen zijn rijk aan vitamine C, foliumzuur en calcium. Ze bevatten veel vezels en zijn caloriearm, waardoor ze een gezonde keuze zijn binnen een gevarieerd menu.<br/> • Raapstelen kunnen licht pittig of bitter zijn, vooral als ze ouder zijn. Gebruik bij voorkeur jonge raapstelen en snijd de dikke stelen eventueel weg voor een zachtere smaak.<br/> • Hoe lang je raapstelen moet koken? Raapstelen hoef je niet apart te koken. Door ze rauw door de warme puree te scheppen, slinken ze licht en behouden ze hun knapperigheid en frisse smaak. Wil je ze toch koken? Wil je ze toch koken? Kook ze dan 1 tot 2 minuten. <br/> • Reken op ongeveer 100 gram raapstelen per persoon in een stamppot. In dit recept gebruik je 400 gram voor 4 personen, precies genoeg voor een mooie balans tussen aardappel en groente.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 300 kcal |
vet | 12 gram |
verzadigd vet | 8 gram |
koolhydraten | 38 gram |
eiwit | 6 gram |
WEB01-SPAR-PU