4 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Rabarber-bessenpotjes met meringue

Rabarber-bessenpotjes met meringue

ingrediënten


35 min
4 personen
1 keer basisrecept meringue
125 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

500 gram rabarber

benodigdheden

4 ovenvaste kopjes

1 spuitzak

  • 1 Kook de rabarber met de honing en een klein scheutje water zachtjes 5-6 minuten totdat deze zacht is. Laat iets afkoelen.
  • 2 Schep de blauwe bessen erdoor (dit kan ook een dag van tevoren).
  • 3 Vul de potjes met dit mengsel tot ze 2/3 gevuld zijn.
  • 4 Schep of spuit de meringue erop.
  • 5 Kleur deze niet te dicht onder een hete ovengrill of gebruik een brander.

bereidingstip

Kijk voor het Basisrecept meringue elders op deze website.. Ook lekker met een grove appelcompote waaraan blanke rozijnen en koekkruiden zijn toegevoegd.. Leg eens een laagje speculaas- of bastognekruimels op de bodem en verdeel daarover de vruchtencompote met meringue.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté