4 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Rabarbersorbet met aardbeien

Rabarbersorbet met aardbeien

ingrediënten


20 min
4 personen
2 theelepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

200 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes munt
1 eetlepel munt

dit product is niet beschikbaar

125 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

400 gram rabarber

benodigdheden

4 glazen

  • 1 Kook de rabarber met het sinaasappelsap en 100 ml water circa 10 minuten tot de rabarber zacht is.
  • 2 Laat afkoelen en schep de poedersuiker en gehakte munt erdoor.
  • 3 Schep het rabarbermengsel in een lage diepvriesdoos en zet in de diepvries.
  • 4 Roer na 1 uur even door om de vorming van grote ijskristallen te voorkomen. Herhaal dit nog een keer en bevries in totaal minimaal 3 uur.
  • 5 Schep bolletjes van het sorbetijs in glazen en verdeel de aardbeien erover.
  • 6 Meng de honing met de balsamicoazijn en besprenkel het ijs ermee.
  • 7 Maal er zwarte peper over en garneer met een blaadje munt.

bereidingstip

Vervang de rabarber door frambozen.. Schep het ijs pas aan het eind van het vriezen door, dan lijkt het op crushed ijs. Serveer als granita.

wijnadvies

Tiresia Raboso Rosato frizzante


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 176 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 1 gram