6 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Rabarbertaart met hazelnoot

Rabarbertaart met hazelnoot

ingrediënten


15 min
6 personen
1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

50 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

75 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

500 gram rabarber

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de rabarber met 50 gram basterdsuiker en 1 theelepel merg uit het vanillestokje. Meng in een andere kom de hazelnoten met de rest van de basterdsuiker en de maizena.
  • 2 Leg het bladerdeeg (25x40 cm) op de bakplaat en prik het deeg in met een vork. Rol 3 cm van de zijkanten van het deeg op tot een rand. Verdeel het hazelnootmengsel erover en leg daarop rijtjes rabarber.
  • 3 Bak de plaattaart 25-30 minuten in het midden van de oven gaar en lichtbruin.

bereidingstip

Vervang de hazelnoten in dit recept door blanke amandelen. . Neem appel, perzik, aardbeien of frambozen in plaats van rabarber.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate