4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Radijsstamppot met salami

Radijsstamppot met salami

ingrediënten


30 min
4 personen
125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

300 gram salami

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 bosjes radijsjes

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels gaar. Was de radijsjes met loof. Snijd het loof eraf en houd apart. Snijd of schaaf de radijsjes in dunne plakjes.
  • 2 Verhit de boter en de olie en bak hierin de radijsplakjes circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de salami toe en bak deze 2-3 minuten mee. Snijd het radijsloof fijn.
  • 3 Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep het radijsmengsel met het bakvet en het radijsloof door de aardappelpuree.

bereidingstip

Vervang de salami in dit recept door hamreepjes en neem rettich in plaats van radijs.. Bestrooi de radijsstamppot met gebakken uitjes.

wijnadvies

Rosédrinkers gaan bij deze radijsstamppot voor Vega Libre.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 840 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté