4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Ragout van paddenstoelen

Ragout van paddenstoelen

ingrediënten


30 min
4 personen
75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

8 pasteibakjes

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter paddenstoelenbouillon

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

400 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg alle paddenstoelen toe en bak ze in circa 8 minuten zacht.
  • 2 Voeg de bloem toe en roer goed door. Schenk de slagroom en bouillon erbij en laat circa 5 minuten pruttelen op een lage stand, tot de saus is ingedikt tot een romige ragout.
  • 3 Breng op smaak met zout en peper. Verwarm intussen de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 4 Schep de ragout in de pasteibakjes en verdeel een handje rucola erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 770 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 33 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 14 gram