4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Ras el hanout-burger met komkommer-kruidenyoghurt

Ras el hanout-burger met komkommer-kruidenyoghurt

ingrediënten


25 min
4 personen
300 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel munt

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 granaatappel

dit product is niet beschikbaar

1 bakje granaatappelpitje

dit product is niet beschikbaar

4 hamburgerbroodjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

broodkruim

dit product is niet beschikbaar

paneermeel
1 eetlepel ras el hanout

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

300 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

300 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

300 gram rundertartaar

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de komkommer voor de kruidenyoghurt royaal met zout en laat staan. Meng de tartaar met het gehakt, de knoflook, paprikapoeder, peterselie, ras el hanout, zout en peper.
  • 2 Voeg als het mengsel te vochtig is wat paneermeel of broodkruim toe en vorm 4 hamburgers ervan. Maak de burgers in het midden iets dunner zodat ze plat blijven bij het bakken. Zet in de koelkast.
  • 3 Knijp het vocht uit de komkommer en meng de komkommer met de overige ingrediënten voor de yoghurt. Breng op smaak met peper.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de broodjes met de snijkant naar boven 3-4 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn. Verhit de olijfolie en bak hierin de burgers 3-4 minuten per kant. Haal het brood uit de oven en bestrijk met de yoghurt. Leg de burgers op de onderste broodhelften en bestrooi met de granaatappelpitjes. Dek af met de bovenste broodhelften. Lekker met frietjes en een groene salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 41 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté