4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Ravioli-lasagne met ricotta

Ravioli-lasagne met ricotta

ingrediënten


20 min
4 personen
250 gram ricotta
1 fles passata basilicum
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

500 gram ravioli

benodigdheden

rasp

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de ravioli in ruim water met zout in 4 min. gaar.
  • 2 Giet de ravioli af en laat goed uitlekken. Rasp de Parmezaanse kaas.
  • 3 Schenk in de ovenschaal een laagje passata. Verdeel er een laag ravioli over. Schep er met een theelepel wat bergjes ricotta op. Schenk er weer een laag passata over
  • 4 Maak zo meer lagen met de ravioli, ricotta en passata. Eindig met een laag passata. Bestrooi met de geraspte kaas. Breng op smaak met peper.
  • 5 Bak de ravioli-lasagne in de voorverwarmde oven in 20 min. goudgeel en gaar.

bereidingstip

Garneer met een takje rozemarijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 569 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 25 gram