4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Regenboogpizza

Regenboogpizza

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

2 gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 blikje mais

dit product is niet beschikbaar

2 oranje paprika's
1 bakje cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 pak bruinbroodmix

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Kneed het deeg nogmaals door en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een grote dunne lap. Maak hiervan meerdere ronde pizza’s of druk het deeg als 1 grote pizza uit op de bakplaat.
  • 3 Bestrijk het deeg met de tomatensaus. Verdeel de plakjes mozzarella erover en maak daarop met de groenten een regenboogpatroon. Begin met de tomaatjes, dan paprika, mais, broccoli, rode ui en biet.
  • 4 Bestrijk alle groenten en de randen van het deeg met wat olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. Bak de regenboogpizza circa 30 minuten onder in de oven.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 710 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 80 gram
eiwit 31 gram