4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht

Rendang

ingrediënten


30 min
4 personen
1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

800 gram runderlappen

dit product is niet beschikbaar

50 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kardemompoeder
1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kurkuma

dit product is niet beschikbaar

2 stengels citroengras
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

40 gram rode pepers
4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vijzel

keukenmachine

  • 1 Wrijf de sjalot, knoflook, rode peper, gember, citroengras en alle specerijen fijn in een ruime vijzel of in de keukenmachine tot een kruidenpasta (boemboe).
  • 2 Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de boemboe zachtjes 4-5 minuten. Rooster intussen de kokos zonder te kleuren in een droge, hete koekenpan. Houd apart. Voeg het vlees toe aan de boemboe en bak al omscheppend rondom aan.
  • 3 Schep de kokosrasp en kokosmelk erdoor en voeg een scheutje water toe. Stoof afgedekt 2,5-3 uur, tot het vlees gaar en zacht is.
  • 4 Stoof het laatste half uur zonder deksel zodat het vocht kan inkoken. Kook intussen de rijst en serveer de rendang met de rijst. Bestrooi met peterselie.

bereidingstip

Serveer de rendang met een komkommersalade. Halveer een komkommer met schil in de lengte en schep de zaadjes eruit. Snijd de helften in stukken van 3 cm en snijd deze in de lengte in reepjes. Meng met 1 rode peper, in ringetjes en 1 bosui, in ringetjes. Breng op smaak met citroensap en zout.. <h4>Waarom blijft mijn rendang taai?</h4> Dat kan verschillende redenen hebben:<br/> • Het vlees is niet lang genoeg gestoofd. <br/> • Je hebt verkeerd vlees gebruikt: mager vlees blijft taai. Je hebt vet en bindweefselrijk vlees nodig.<br/> • Het vlees is te hard gekookt; sudderen moet echt op laag vuur. <br/> • Te weinig vocht of vet waardoor het vlees is uitgedroogd. <br/>. <h4>Welk vlees is het best voor rendang? </h4> Je kunt het best runderriblappen, sukadelappen, rundernek of runderwangen gebruiken. . <h4>Welke specerijen horen in rendang? </h4> Een traditionele rendang bevat een kruidenpasta (boemboe), en dat bestaat uit knoflook, sjalotjes, gember, laos, citroengras, kurkuma, korianderzaad, komijn, kaneelstokje, steranijs, chilipepers, tamarindepasta. . <h4>Hoe zorg je ervoor dat stoofvlees uit elkaar valt/zacht wordt? </h4> Laat het lang genoeg sudderen (2 tot 4 uur), laat het vlees niet te warm worden en zorg ervoor dat je deels de deksel van de pan haalt, waardoor de saus kan inkoken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1100 kcal
vet 67 gram
verzadigd vet 36 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 51 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels