4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Rendang daging

Rendang daging

ingrediënten


30 min
4 personen
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 stengel sereh
400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

500 gram runderlappen

dit product is niet beschikbaar

1 bakje boemboe voor rendang
1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de boemboe 1-2 minuten. Voeg het vlees toe en bak 2-3 minuten mee.
  • 2 Giet de kokosmelk en circa 200 ml water erbij en voeg de sereh en gember toe. Stoof zachtjes 1,5-2 uur met het deksel op de pan tot het vlees zacht is.
  • 3 Verwijder de laatste 30 minuten het deksel zodat het vocht iets inkookt.
  • 4 Verwijder de sereh en gember voor het serveren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 26 gram