4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Rendangballetjes met rijst en sperziebonen

Rendangballetjes met rijst en sperziebonen

ingrediënten


25 min
4 personen
800 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 bakje rendang boemboe
4 rundersaucijzen

dit product is niet beschikbaar

4 runderbraadworsten

dit product is niet beschikbaar

300 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afgedekt staan.
  • 2 Verwijder intussen het vel van de worsten en draai van het vlees 12 balletjes. Verhit 2 el zonne- bloemolie in een hapjespan en fruit de boemboe 3 min. Voeg de balletjes toe en bak in ca. 3 min. rondom lichtbruin. Voeg de kokosmelk en 150 ml heet water toe en breng aan de kook. Laat 10 min. stoven op een lage stand met het deksel op de pan.
  • 3 Kook intussen de sperziebonen in ca. 8 min. beetgaar.
  • 4 Verdeel de rijst, sperziebonen en rendangballetjes met de saus over de borden.

bereidingstip

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afgedekt staan.. Verwijder intussen het vel van de worsten en draai van het vlees 12 balletjes. Verhit 2 el zonnebloemolie in een hapjespan en fruit de boemboe 3 min. Voeg de balletjes toe en bak in ca. 3 min. rondom lichtbruin. Voeg de kokosmelk en 150 ml heet water toe en breng aan de kook. Laat 10 min. stoven op een lage stand met het deksel op de pan.. Kook intussen de sperziebonen in ca. 8 min. beetgaar.. Verdeel de rijst, sperziebonen en rendangballetjes met de saus over de borden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 749 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 28 gram