4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Ribkarbonade met appel-rozemarijnsaus

Ribkarbonade met appel-rozemarijnsaus

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sherry

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersnippers

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 zoetzure appels

dit product is niet beschikbaar

4 ribkarbonades

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

750 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bak de aardappels in 3 eetlepels olie. Verwarm een grillpan voor of zet de ovengrill aan.
  • 2 Bestrijk de karbonades met olie, bestrooi ze met zout en maal er peper over. Gril het vlees aan elke kant 3-4 minuten tot het lichtbruin en gaar is. Haal de karbonades uit de pan en houd ze warm.
  • 3 Kook intussen de appelpartjes met de rozemarijn, honing en gember 8 minuten in 2 eetlepels water.
  • 4 Meng de knoflook, mosterd en sherry erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Serveer de karbonades met de appel-rozemarijnsaus, de gebakken aardappels en een groene salade of doperwten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté