4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Ribkarbonade met geroosterde pompoen

Ribkarbonade met geroosterde pompoen

ingrediënten


30 min
4 personen
20 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

20 gram waterkers
20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

600 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 takje verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 ribkarbonades

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

keukenpapier

aluminiumfolie

grillpan

  • 1 Leg de karbonades in een schaal. Meng 2 eetlepels olie met de sinaasappelrasp, rozemarijn, knoflook en wijn en giet dit over de karbonades. Schep even om en laat circa 1 uur marineren.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de plakken pompoen op de bakplaat en bestrijk ze aan beide kanten met 2 eetlepels olie. Bestrooi met (grof) zout en (chili)peper naar smaak.
  • 3 Rooster de pompoen circa 10 minuten hoog in de oven en keer de plakken om. Rooster nogmaals 10 minuten.
  • 4 Verhit ondertussen een grillpan. Neem het vlees uit de marinade en bewaar de marinade. Dep het vlees droog met keukenpapier en vet het licht in met 1 eetlepel olie. Gril de karbonades aan beide kanten in circa 10 minuten bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 5 Blus het bakvet af met de marinade en laat op een hoge stand even aan de kook komen. Monteer de saus op een lage stand met de blokjes boter en wentel het vlees erdoor.
  • 6 Serveer het vlees met de pompoen en garneer met de waterkers.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté