gemiddeld
30 min.
tussendoortje
recepten Ricciarelli

Ricciarelli

ingrediënten


30 min
1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel amandelaroma
200 gram amandelmeel

dit product is niet beschikbaar

300 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 165ºC. Rol het deeg op een met 50 gram poedersuiker bestoven werkblad uit tot een rol en snijd in 26 gelijke delen. Bedek elk stukje volledig met poedersuiker en vorm er in de hand een dik blaadje van. Leg op de bakplaat.
  • 2 Bestrijk elk koekje met een natte vinger. Bestuif de koekjes met de rest van de poedersuiker en bak 15-20 minuten in de oven. Laat helemaal afkoelen.

bereidingstip

Maak zelf amandelmeel voor dit recept door blanke amandelen fijn te malen in een keukenmachine.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 90 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté