4 personen
gemiddeld
60 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Ricotta-bijtjes

Ricotta-bijtjes

ingrediënten


60 min
4 personen
2 eetlepels vloeibare honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maanzaad
2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

50 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel koriander

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

50 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
1 theelepel scherpe mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels amandelen

dit product is niet beschikbaar

6 halve walnoten

benodigdheden

staafmixer

  • 1 Rooster de walnoten en amandelen licht in een droge, hete koekenpan en houd apart. Halveer de eieren en wip de dooier eruit. Bewaar het eiwit. Prak de eidooiers fijn met een vork en roer glad met de mosterd, 80 gram ricotta en de bieslook. Breng op smaak met zout en peper en zet afgedekt in de koelkast.
  • 2 Stoom de pompoen en pureer met de staafmixer. Meng met 80 gram ricotta, de kerrie en koriander. Breng op smaak met zout en peper en zet afgedekt in de koelkast.
  • 3 Pureer de walnoten en amandelen met een staafmixer met de overige ricotta. Meng met de geitenkaas en breng op smaak met zout en peper. Zet afgedekt in de koelkast.
  • 4 Besmeer de plakjes stokbrood met boter en rooster of bak goudbruin. Leg de broodjes op een schaal en beleg met de gekleurde ricottavullingen. Bestrooi de witte vulling met maanzaad.
  • 5 Garneer met partjes eiwit als vleugels en maak voelsprieten van bieslook. Bedruppel naar smaak met honing.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 21 gram