gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Ricotta-cheesecakes met frambozen

Ricotta-cheesecakes met frambozen

ingrediënten


20 min
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram tarwebiscuitjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 papieren cupcakevormpjes

1 muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Maal de biscuits fijn en roer de gesmolten boter erdoor.
  • 3 Klop de ricotta los met de citroenrasp en -sap, bloem, poedersuiker, vanillesuiker en eieren.
  • 4 Zet de papieren vormpjes in de muffinbakvorm en bestrijk de binnenkanten met een kwastje met olie.
  • 5 Verdeel de koekkruimels over de bodems en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  • 6 Giet het ricottabeslag erin en leg er 3 frambozen op.
  • 7 Bak de cakejes in de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
  • 8 Neem uit de bakvorm en laat de cheesecakes geheel afkoelen op een rooster.
  • 9 Zet ze nog circa 1 uur in de koelkast.
  • 10 Bestuif de cakejes voor het serveren licht met poedersuiker.
  • 11 Serveer eventueel met lobbig geslagen room.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 190 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 6 gram