4 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Ricottapompoenpudding

Ricottapompoenpudding

ingrediënten


35 min
4 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

150 gram ricotta
3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Meng de pompoen met de vanillesuiker en een paar eetlepels water en stoof met het deksel op de pan in circa 15 minuten gaar. Pureer en laat afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eidooiers met de suiker met een mixer tot een lichtgele mousse. Roer de ricotta, sinaasappelsap en -rasp, kaneel en afgekoelde pompoenpuree erdoor.
  • 3 Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het ricottamengsel. Verdeel over de puddingvormpjes en zet de vormpjes in een ovenschaal.
  • 4 Vul de schaal met kokend water tot de vormpjes half onderstaan. Dek af met aluminiumfolie en stoom de puddinkjes in de oven in circa 25 minuten gaar.
  • 5 Laat ze afkoelen en bestrooi eventueel met poedersuiker. Stort de puddinkjes eventueel uit de vormpjes.
  • 6 Lekker met wat fruit en slagroom.

wijnadvies

Zoet eindig je met Castillo de las Almenas moscatel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 7 gram