4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Rigatoni bolognese met paddenstoelen

Rigatoni bolognese met paddenstoelen

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

350 gram pastasaus

dit product is niet beschikbaar

350 gram tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

250 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

100 gram winterpenen

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram penne

dit product is niet beschikbaar

300 gram rigatone

  • 1 Kook de pasta beetgaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook, bleekselderij en wortel circa 4 minuten.
  • 2 Scheur de paddenstoelen grof. Voeg het gehakt en de paddenstoelen toe en bak op een hoge stand circa 8 minuten mee. Verkruimel het bouillonblokje erboven, voeg de tomatensaus toe en laat nog circa 10 minuten pruttelen.
  • 3 Serveer de pasta met de bolognesesaus en bestrooi met de kaas.

wijnadvies

Voor een Italiaan is de toevoeging van paddenstoelen in een bolognesesaus natuurlijk niet zoals het hoort. Maar in januari is wat extra groenten verwerken in je gerecht juist een heerlijke manier om gezonder te leven. Daar past ook een wijn bij die in een gezondere levensstijl past. Een soepele en fruitige Just 0 Red met 0,5% alcohol staat zijn mannetje bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté