4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Rigatoni met sardientjes

Rigatoni met sardientjes

ingrediënten


20 min
4 personen
basilicumblaadje

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels groene olijven

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 blikken sardinefilets in tomatensaus
250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

300 gram penne

dit product is niet beschikbaar

300 gram rigatone

  • 1 Kook de pasta beetgaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook 1 minuut op een lage stand.
  • 2 Voeg de paprika en tomaatjes toe en bak circa 8 minuten mee op middelhoge stand. Voeg vervolgens de sardientjes met saus, kappertjes en olijven toe.
  • 3 Warm even door en breng op smaak met zout en peper. Roer de pasta door de saus en bestrooi met de kaas en de basilicumblaadjes.

bereidingstip

Vervang de sardientjes door tonijn of andere vis uit blik.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté