4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Rijst in de war

Rijst in de war

ingrediënten


45 min
4 personen
200 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

1 zure appel

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 kleine komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

3 gedroogde chilipepers
10 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter blanke azijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

4 bananen

dit product is niet beschikbaar

4 bakbananen
200 gram surimi

dit product is niet beschikbaar

400 gram kibbeling

dit product is niet beschikbaar

hete pepersaus

dit product is niet beschikbaar

ketjap marinade
maggi

dit product is niet beschikbaar

1 blik mais

dit product is niet beschikbaar

250 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

250 gram witte kool

dit product is niet beschikbaar

250 gram preien

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

200 gram hamblokjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

1 rookworst

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

2 schouderkarbonades

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

arachideolie

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

500 gram Surinaamse rijst
2 theelepels saffraanpoeder
3 kippenbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 weckpot

  • 1 Los de kippenbouillonblokjes en saffraan op in kokend water en kook de rijst hierin. Laat afkoelen.
  • 2 Verhit een scheutje olie in een grote wok of hapjespan. Fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Schep al het vlees erdoor en bak 5-7 minuten. Voeg de groenten toe en roerbak 5-7 minuten.
  • 3 Schep 1 eetlepel smaakverfijner, 4 eetlepels ketjapmarinade en 2 theelepels pepersaus erdoor. Voeg de rijst en de vis toe en roerbak 4-5 minuten. Verhit een scheut olie in een grote koekenpan en bak hierin de plakken banaan aan beide kanten lichtbruin. Serveer de rijstschotel met de bananen en wat zuurgoed.

bereidingstip

Dit recept is ook voldoende voor 6-8 personen.. Vervang de rookworst in dit recept door chorizo.. Neem in plaats van schouderkarbonades 500 gram nasi-bamivlees.. Vervang de smaakverfijner of maggi door gewelde boemboe voor nasi goreng.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 830 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 89 gram
eiwit 48 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté