4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Rijst met kerrieballetjes en komkommersalade

Rijst met kerrieballetjes en komkommersalade

ingrediënten


30 min
4 personen
1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 komkommers

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng het gehakt op smaak met de oregano, zout en peper. Rol er balletjes van ter grootte van een walnoot.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui circa 2 minuten. Voeg de gehaktballetjes toe en bak deze in circa 4 minuten rondom goudbruin.
  • 3 Kook intussen de rijst. Voeg de kookroom en kerriepoeder toe aan de gehaktballetjes en laat nog 5 minuten pruttelen, tot de saus wat is ingedikt en de gehaktballetjes gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Halveer intussen de komkommers. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommers in plakjes.
  • 5 Meng in een kom de azijn met de suiker en een flinke snuf zout. Schep de komkommer erdoor.
  • 6 Serveer de rijst met de kerrieballetjes en de komkommersalade. Bestrooi met de koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 765 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 31 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté