4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Rijstbowl met warmgerookte zalm

Rijstbowl met warmgerookte zalm

ingrediënten


20 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

100 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 blikje mais

dit product is niet beschikbaar

400 gram warmgerookte zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

bosje witte asperge

dit product is niet beschikbaar

100 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

325 gram gele rijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Kook de rijst en laat uitstomen. Blancheer de sugarsnaps 1 minuut. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken. Snijd de uiteinden van de asperges en halveer de asperges in de lengte.
  • 2 Verhit de grillpan en rooster de asperges in een paar minuten beetgaar. Kook de eieren in 3-4 minuten halfzacht. Laat schrikken onder koud water en pel ze.
  • 3 Neem de zalm uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Schud de rijst in een grote schaal om met de mais, garnalen, olie en citroenrasp. Verdeel over 4 kommen.
  • 4 Verdeel de asperges en sugarsnaps over de rijst. Snijd de eieren door en leg op elke kom 2 halve eieren. Verdeel de zalm in stukken over de bowl en serveer direct.

wijnadvies

Schenk bij dit recept NJOY Pinot Grigio. De krachtige smaken van de vis kan deze vrolijke wijn prima aan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 39 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate