4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Rijstnoedelsalade met broccoli en garnalen

Rijstnoedelsalade met broccoli en garnalen

ingrediënten


20 min
4 personen
bosje munt

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 theelepels Thaise vissaus
200 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

600 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

250 gram mihoen

dit product is niet beschikbaar

250 gram rijstmie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bereid de noedels. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken. Kook de broccoli en peultjes in circa 6 minuten beetgaar.
  • 2 Klop intussen een dressing van de vissaus, rietsuiker, 2 eetlepels limoensap en 2 eetlepels zonnebloemolie. Giet de broccoli en peultjes af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken.
  • 3 Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de garnalen met de knoflook circa 4 minuten op een hoge stand. Besprenkel met 1 eetlepel limoensap.
  • 4 Meng in een kom de noedels met de broccoli en peultjes. Leg de garnalen erop en besprenkel met de knoflookolie uit de pan. Verdeel de dressing erover. Garneer met de munt en eventueel wat extra limoensap.

bereidingstip

Houd je van pittig? Strooi dan op het laatst 1 in ringetjes gesneden rode peper over het gerecht. Verwijder eventueel eerst de zaadjes om het wat minder spicy te maken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 19 gram