4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Rijstsalade met feta en koriander

Rijstsalade met feta en koriander

ingrediënten


20 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

100 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillontablet

dit product is niet beschikbaar

300 gram gele rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst in water met het bouillonblokje. Voeg de laatste minuut de doperwten toe. Giet alles af en spoel er wat koud water over. Laat goed uitlekken en op een platte schaal afkoelen.
  • 2 Schep als de rijst is afgekoeld de overige ingrediënten erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Laat de smaken een uurtje intrekken in de koelkast en serveer in kommen.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté