4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Rijstsalade met groene groenten en kalkoen

Rijstsalade met groene groenten en kalkoen

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram kalkoenfilets

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram gele rijst

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar

100 gram doperwten

dit product is niet beschikbaar

100 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

100 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng 700 ml water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. Voeg de sperziebonen toe en kook deze 2 minuten.
  • 2 Voeg de sugarsnaps toe en kook nog 1 minuut.
  • 3 Voeg de doperwten toe en schep daarna direct alle groenten met een schuimspaan uit de pan in een bak met koud water. Laat even goed uitlekken en snijd dan de sperziebonen en sugarsnaps in kleine stukjes.
  • 4 Kook de rijst in de overgebleven bouillon en giet deze af. Laat de rijst uitstomen en uitgespreid op een schaal afkoelen.
  • 5 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de kalkoenblokjes in circa 5 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Meng de groenten met de bosui, rijst en kalkoen.
  • 7 Klop het citroensap los met de mosterd en de rest van de olie en schep de dressing door de salade. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 24 gram