2 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Rijstsalade met linzen en gebakken worteltjes

Rijstsalade met linzen en gebakken worteltjes

ingrediënten


15 min
2 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

20 gram selderij
160 gram linzen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels komijn
150 gram snackworteltjes
4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Verhit intussen 2 el olie in een koekenpan en bak de worteltjes met de komijn en peper 12 min. op een middelhoge stand. Schep regelmatig om.
  • 2 Meng de rijst met de worteltjes, linzen, selderij, de limoenrasp en de rest van de olie. Breng op smaak met limoensap en peper. Verdeel in 2 porties in saladebakjes. Bewaar tot 2 dagen in de koelkast.

bereidingstip

Lekker met een gekookt ei.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 453 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 11 gram