4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Rijstsalade met sardines

Rijstsalade met sardines

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

handje verse kruiden
handje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijven

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 blikken sardines

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillontablet

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst in water met het bouillontablet beetgaar. Giet af, laat uitstomen en daarna uitgespreid in een kom afkoelen.
  • 2 Verdeel de sardines in stukjes en meng ze met de rest van de ingrediënten door de afgekoelde rijst.
  • 3 Klop de olie met citroensap of azijn los en schep dit door de rijst. Breng de salade op smaak met zout en peper.
  • 4 Lekker met stokbrood en aioli.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté