4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Rijstsalade met spinazie en ei

Rijstsalade met spinazie en ei

ingrediënten


25 min
4 personen
1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

125 gram bieslookkaas
200 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

150 gram diepvriestuinerwten

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 7 min. hard.
  • 2 Laat de erwten in een zeef onder stromend warm water ontdooien. Hak de spinazie grof.
  • 3 Giet de rijst af en spoel onder stromend water koud. Roer met een vork de roomkaas en melk tot een gladde dressing. Meng de dressing door de rijst.
  • 4 Schep de spinazie, erwten, sjalot en paprika door de rijst. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Schep de rijstsalade op een schaal of 4 borden. Pel de eieren en snijd in partjes. Verdeel de partjes ei over de rijstsalade.

bereidingstip

Geef de rijstsalade pit met 1 fijngehakte rode peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 413 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate