4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Rijstschotel met pikante zalm en paksoi

Rijstschotel met pikante zalm en paksoi

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel pinda

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 struik paksoi

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

400 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst en laat uitgespreid afkoelen op een schaal.
  • 2 Roer de ketjap en sambal door elkaar en schep de zalm erdoor.
  • 3 Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de afgekoelde rijst op een hoge stand in een paar minuten knapperig.
  • 4 Voeg de zalmblokjes toe en bak nog enkele minuten mee. Schep de rijstschotel in een ovenschaal en houd warm in de oven op 75°C.
  • 5 Verhit de rest van de olie en roerbak de paksoi samen met het sesamzaad op een hoge stand beetgaar.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper. Serveer de rijstschotel met de paksoi.

bereidingstip

Maak dit recept met gekookte rijst van de vorige dag, handig om restjes op te maken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté