4 personen
eenvoudig
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Rijsttimbaaltjes met kokos en zuidvruchten

Rijsttimbaaltjes met kokos en zuidvruchten

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengde zuidvruchten
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

125 gram dessertrijst

dit product is niet beschikbaar

mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 timbaaltjes

4 souffléschaaltjes

  • 1 Verhit de kokosmelk met kaneelpoeder en kook hierin de dessertrijst.
  • 2 Boen de citroen schoon, snijd lange sliertjes van de schil en pers de vrucht uit.
  • 3 Wel de zuidvruchten in citroensap aangevuld met heet water.
  • 4 Spoel de timbaaltjes om met koud water. Schep de rijst erin en zet ze 10 minuten in de koelkast.
  • 5 Dompel de timbaaltjes 10 seconden in heet water, leg er bordjes op en keer om.
  • 6 Leg de zuidvruchten erbij en garneer met druppels honing, sliertjes citroen en de kokos.

wijnadvies

Het zoete einde met Castillo de las Almenas Moscatel. Feestelijk de maaltijd 'wegbruisen' doe je met een Neirato Asti Spumante.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté