4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met andijvie en spek

Risotto met andijvie en spek

ingrediënten


30 min
4 personen
1 beker crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

400 gram andijvie

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

300 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een hapjespan. Bak de spekreepjes in 4 min. knapperig uit. Snipper intussen de ui en snijd de knoflook fijn. Breng intussen de bouillon aan de kook en houd tegen de kook.
  • 2 Bak de ui en knoflook 1 min. mee met de spekreepjes. Schep de risottorijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn.
  • 3 Voeg de bouillon in 3 porties toe. Voeg pas een volgende portie toe als de rijst de vorige portie bouillon heeft opgenomen. Kook de rijst zo in 18-20 min. gaar.
  • 4 Voeg bij de laatste portie bouillon de andijvie in gedeeltes toe. Laat de andijvie in de warme risotto slinken.
  • 5 Roer van de warmtebron de crème fraîche erdoor en breng de risotto op smaak met zout en peper. Schep de risotto op 4 borden.

bereidingstip

Liever vega? Vervang dan de spekreepjes door 250 g champignons in plakjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 22 gram