4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met asperges en garnalen

Risotto met asperges en garnalen

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

100 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 liter visfond
1 liter visbouillon van tablet
400 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram asperges

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de asperges en verwijder ongeveer 3 cm van het uiteinde. Snijd de aspergepunten eraf en leg deze apart. Verdeel de rest in kleine stukjes.
  • 2 Fruit de sjalotjes in de olijfolie en de helft van de boter. Schep de aspergestukjes erdoor en bak ze even mee.
  • 3 Voeg de rijst toe en roerbak totdat de korrels glanzen. Giet de witte wijn erbij en laat deze op een hoge stand verdampen. Schenk daarna beetje bij beetje de visbouillon erbij en laat zachtjes 12 minuten koken. Voeg pas nieuwe bouillon toe als het vocht bijna is opgenomen.
  • 4 Schep de laatste 5 minuten de aspergepunten en de garnalen erdoor.
  • 5 Meng, van de warmtebron af, de rest van de boter en de kaas erdoor. Bestrooi het gerecht met gehakte rucola.

wijnadvies

Als begeleider wordt een Soave of een Orvieto uit Italië voorgedragen (9-11°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 83 gram
eiwit 30 gram